تخفیف ویژه برای صافکاری بیش از یه قسمت خودرو تا 2 میلیون تومان برای جزئیات بیشتر تماس بگیرید یا درخواست اعزام کارشناس

جوش پلاستیک سپر ماشین چیست؟

منتشر شده در: صافکاری خودرو
Rate this post

در ماشین‌های قدیمی بیشترین متریالی که در ساخت آنها به کار می‌رفت فلز بود. شاید تعجب کنید اما در برخی موارد داشبوردی که امروزه آن را پلاستیکی می‌بینید از فلز ساخته می‌شد. افزایش وزن خودرو‌ها به همین دلیل بود و از معایب آن به افزایش مصرف سوخت می‌توان اشاره کرد. اما در سال‌های اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی پلاستیک‌های با کیفیت جایگزین بسیاری از قطعات فلزی ماشین مانند سپر و داشبورد شدند. اما اگر این قطعات پلاستیکی بشکنند یا ترک بردارند چه راه حلی برای ترمیم آنها وجود دارد؟ آیا تنها راه حل تعویض آنهاست؟ 

تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا جواب سوالات خود را بگیرید. در این مقاله قصد داریم تا شما را با جوش پلاستیک سپر آشنا کنیم و ببینیم چگونه قطعات پلاستیکی ماشین را ترمیم کرده و به هم می‌چسبانند. 

جوش پلاستیک سپر ماشین چه مفهومی دارد؟

امروزه از پلاستیک در ساخت خودرو‌ها استفاده می‌شود. یکی از مزیت‌های کاربرد این ماده کاهش وزن خودرو و در نتیجه کاهش مصرف سوخت است. همچنین پلاستیک‌ها ظریف تر بوده و جلوه ای زیبا تر به طراحی خودرو می‌دهند. اگر آسیبی به قسمت‌های پلاستیکی برسد راحت تر می‌توان آنها را تعمیر و تعویض کرد. به صرفه تر است که قطعات پلاستیکی ماشین را با روش جوش پلاستیک تعمیر کنید. در ادامه با جوش پلاستیک بیشتر آشنا می‌شویم. 

جوش پلاستیک سپر چیست؟

اگر قسمتی از ماشین که از جنس پلاستیک است آسیب ببیند می‌توانید آن را تعمیر و ترمیم کنید. به قرار دادن دو قطعه پلاستیکی در کنار هم که با کمک یک واسط در بین شکاف یا ترک به هم متصل می‌شوند جوش پلاستیک می‌گویند. این جوش به ما این امکان را می‌دهد تا آسیب‌های وارد شده به ماشین را تعمیر کنیم و نیاز به تعویض آن قطعه نداشته باشیم. 

چرا پلاستیک را جوش می‌دهند؟

به دلیل گرانی قسمت‌هایی از ماشین مانند سپر و داشبورد، اگر خودرو آسیب ببیند بهتر است این قسمت‌ها ترمیم شوند و اقدام به تعویض آنها نکنید. از طرفی ترمیم آنها باعث می‌شود تا بیشتر از آن قطعه استفاده کرده و با دور ریختن آن به محیط زیست آسیب وارد نکنیم. 

دلیل دیگری که باعث می‌شود از جوش پلاستیک استفاده کنیم نبود قطعات برخی از خودرو‌های خارجی در ایران است. 

اگر بخواهید آنها را سفارش دهید تا برایتان بیاورند زمان زیادی می‌برد و عاقلانه تر است قسمت‌هایی مانند سپر را جوش دهید و با خیال راحت از آن استفاده نمایید. 

انواع جوش پلاستیک سپر و سایر قطعات پلاستیکی ماشین

دو نوع جوش پلاستیک سپر، سنتی و مدرن وجود دارد که در ادامه با آنها آشنا می‌شویم.  

جوش سنتی با تور فلزی

زمانی که می‌خواهند دو قطعه پلاستیکی را به هم متصل کنند در روش سنتی از تور فلزی کمک می‌گیرند. تور فلزی را در محل اتصال دو قسمت پلاستیکی قرار داده و با گرم کردن آن، به دو قطعه چسبیده و جوش ایجاد می‌شود. برای آنکه محل جوش دیده نشود از بتونه استفاده می‌کنند. محل را با بتونه پر کرده تا با دو سطح یکنواخت شود. با سمباده مخصوص روی بتونه‌ها را صاف و آماده رنگ‌کاری می‌کنند. 

جوش مدرن با الکترود مخصوص جوش پلاستیک سپر

در این روش جدید دیگر از تور فلزی برای چسباندن دو قطعه جدا شده و شکاف خورده استفاده نمی کنند. به جای آن از الکترود پلاستیکی کمک می‌گیرند. در این روش مانند زمانی که فلزات را جوش می‌دهند از الکترود استفاده می‌کنند. الکترود جنس‌های مختلفی دارد و با توجه به آنکه چه جنسی از پلاستیک را می‌خواهید جوش دهید انتخاب می‌شوند. در حال حاضر 6 مدل الکترود پلاستیک وجود دارد که بسته به نوع جوشی که نیاز دارید می‌توانید یکی از آنها را انتخاب نمایید. 

در روش مدرن ابتدا با کمک دستگاهی محل جوش و الکترود را تا 700 درجه سانتیگراد گرما می‌دهند. پس از گرم شدن این نواحی الکترود پلاستیکی ذوب شده را در محل اتصال دو قسمت جدا شده یا ترک خورده قرار می‌دهند. با این کار ترک‌ها به یکدیگر می‌چسبند. برای اتمام کار روی ناحیه جوشکاری شده را سمباده زده و رنگ‌کاری می‌کنند. 

مراحل انجام جوش پلاستیک 

1- برای شروع کار قسمت‌های آسیب دیده را سمباده زده و تمیز می‌کنند. باید تمامی رنگ‌های آن ناحیه از بین بروند. قسمت‌های ناصاف پلاستیک نیز در این روش تراشیده می‌شوند تا سطحی یکدست داشته باشیم. 

2- ناحیه را با دستگاه مخصوص گرم کرده و از روش سنتی یا مدرن برای چسباندن دو قطعه استفاده می‌کنند. 

3- محل جوش داده شده را فورا با آب سرد خنک می‌کنند. با این کار پلاستیک ذوب شده خیلی سریع سفت شده و در جای خود محکم قرار می‌گیرد. 

تفاوت‌های جوش پلاستیک مدرن و سنتی

اولین تفاوت این دو روش جوش پلاستیک سپر در استحکام آن است. جوش سنتی که با تور فلزی انجام می‌شود استحکام کمی داشته و با کوچکترین فشاری دو قسمت از هم باز می‌شوند. اما در جوش مدرن که با الکترود پلاستیک انجام می‌شود جوش قدرت بیشتری دارد. 

در جوشکاری به روش تور فلزی بعد از اتمام جوش، روی آن را بتونه می‌زنند. بتونه‌ها در اثر ضربه ای بسیار کوچک از آن قسمت کنده شده و ظاهری نامناسب را به ماشین می‌دهد. اما در جوش پلاستیک سپر ماشین که از الکترود پلاستیکی کمک می‌گیرند از بتونه استفاده نشده و چنین اتفاقی در اثر ضربات ضعیف ایجاد نخواهد شد. 

اگر نیاز مجدد به ترمیم قسمت پلاستیکی ماشین خود را داشته باشید در جوش با تور فلزی این کار امکان پذیر نیست. زیرا تور فلزی کاملا به قطعه پلاستیکی چسبیده است. اما در جوش الکترود پلاستیکی می‌توانید چندین بار به صورت مجدد این کار را تکرار کنید. 

در کدام قسمت‌های ماشین می‌توانید از جوش پلاستیک استفاده کنید؟

بخش‌های پلاستیکی ماشین مانند سپر، داشبورد و رو دری‌ها اگر آسیب ببینند به راحتی از طریق جوش پلاستیک قابل تعمیر هستند. تعویض کردن این قسمت‌ها هزینه زیادی دارد پس بهتر است فقط آنها را ترمیم کنید. 

جمع بندی

جوش پلاستیک در مواقعی که قسمت‌های پلاستیکی ماشین مانند سپر و داشبورد دچار آسیب و پارگی شده است به کمک شما می‌آید. با کمک تور فلزی یا الکترود پلاستیکی دو قطعه به هم چسبانده شده و پس از رنگ‌کاری مثل روز اول می‌شود. اما به این نکته توجه داشته باشید که باید این کار توسط افراد ماهر و با تجربه انجام شود. در غیر این صورت به قطعات پلاستیکی آسیب وارد شده و جلوه ای زشت و ناصاف به ماشین می‌دهد.

سوالات متداول

قیمت جوش پلاستیک چگونه تعیین می‌شود؟

  • کدام قطعه دچار شکستگی و ترک شده است. 
  • کدام قسمت از قطعه نیاز به ترمیم دارد. 
  • تبهر و تجربه صافکار بر هزینه موثر است. 
  • کار چگونه انجام می‌شود.

تمامی این موارد بر قیمت جوش تاثیر دارند. 

کدام قسمت‌های ماشین با جوش پلاستیک قابل تعمیر است؟

سپر، داشبورد و رو دری‌ها

چرا از جوش پلاستیک به جای تعویض قطعه استفاده می‌کنند؟

تعویض قسمت‌های آسیب دیده هزینه زیادی دارد. بهتر است آن را ترمیم کرده تا هم هزینه کمتری پرداخت نمایید و هم مدت زمان بیشتری از آن استفاده کرده تا به طبیعت و محیط زیست آسیبی وارد نشود. 

متا تایتل:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید