تخفیف ویژه برای صافکاری بیش از یه قسمت خودرو تا 2 میلیون تومان برای جزئیات بیشتر تماس بگیرید یا درخواست اعزام کارشناس
منتشر شده در: نگهداری از بدنه و رنگ خودرو
Rate this post

اگر رنگ اتومبیل شما در لایه‌های دو و سه دچار خط و خش شد لیسه گیری اتومبیل یکی از بهترین روش‌ها برای اصلاح آن است. با کمک لیسه گیری از افت قیمت اتومبیل جلوگیری می‌کنیم. این کار برای پیشگیری از ریختن رنگ قسمت‌های اطراف ناحیه آسیب دیده ضروری است. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم لیسه گیری، مراحل انجام و مزایای آن آشنا کنیم. پس تا انتها همراه ما باشید. 

لیسه گیری اتومبیل چیست؟

تمام کسانی که وسیله نقلیه دارند تمایل دارند اتومبیل آنها ظاهری تمیز، براق و بدون خط و خش داشته باشند. از این رو خودروسازان با انواع مختلف رنگ‌ها زیبایی و جلا به خودرو می‌دهند. اما هر چقدر رنگ خودرو‌ها زیبا و با کیفیت باشد نمی توانید از تصادفات یا خط و خش‌های احتمالی جلوگیری کنید. اگر رنگ ماشین آسیب دید جای نگرانی نیست می‌توانید از فرایند لیسه گیری اتومبیل کمک گرفته و آن را مانند روز اول صاف، یکدست و براق کنید. لیسه گیری در مواردی کاربرد دارد که آسیب عمقی رنگ را از بین برده باشد. 

لیسه گیری نام مجموعه کار‌هایی است که روی رنگ بدنه ماشین انجام می‌شود تا رنگ بدنه که به صورت عمیق آسیب دیده ترمیم شده و از زنگ زدگی بدنه اصلی خودرو جلوگیری شود. همچنین لیسه گیری مانع از ریختن رنگ خودرو خواهد شد.

مراحل انجام لیسه گیری اتومبیل 

لیسه گیری باید در مراکز معتبر و توسط افراد ماهر انجام شود. در غیر این صورت نتها باعث زیبایی ماشین نمی شود بلکه به رنگ آن نیز آسیب وارد می‌کند. 

در این قسمت مراحل لیسه گیری را با هم بررسی می‌کنیم. 

  • ابتدا بدنه اتومبیل کاملا شسته و خشک می‌شود. زیرا کثیفی می‌تواند در حین انجام کار برای صافکار مشکل ایجاد کند.
  • صافکار ماهر عمق آسیب را تشخیص می‌دهد. این کار در زیر نور‌هالوژن و یا نور خورشید باید انجام شود تا کاملا عمق خراشیدگی‌ها مشخص شود.
  • بتونه کاری برای قسمت‌های عمیق انجام می‌شود. انتخاب رنگ بتونه در یکدست شدن نتیجه کار تاثیر زیادی دارد. باید بتونه همرنگ بدنه اصلی خودرو انتخاب شود. در غیر این صورت ماشین دو رنگ در می‌آید.
  • سپس لیسه گیری در قسمت خراشیده با عمق زیاد شروع می‌شود. 
  • لیسه گیری با قلم، کارت یا ابزارهای مخصوص صورت می‌گیرد. با کمک لیسه و ابزار مخصوص، بتونه روی ماشین مالیده شده و قسمت‌های اضافه آن را پاک می‌کنند. صافکار ماهر سطح بتونه را با سطح قسمت‌های اطراف آن یکدست و یکنواخت می‌کند.

نکته: دقت داشته باشید که بدنه ماشین کاملا خشک باشد، سپس بتونه را روی آن بزنید. 

  • پس از اتمام کار لیسه گیری بهتر است برای آنکه رنگ بدنه از حالت کدری در بیاید آن را پولیش بزنید. تنها نکته ای که بسیار اهمیت دارد در این مرحله باید مطمئن شوید تا بتونه کاملا خشک شده باشد. سپس اقدام به پولیش زدن نمایید. 
  • برای زیبایی بیشتر رنگ اتومبیل در مرحله بعد از پولیش می‌توانید از واکس استفاده کنید. این کار باعث چند برابر شدن زیبایی و جلای خودرو شده و آن را آبگریز می‌کند. 

آیا لیسه گیری با پولیش زدن متفاوت است؟

هر دو روش برای از بین بردن خط و خش و آسیب به ماشین استفاده می‌شوند. اما کاملا با هم متفاوت عمل کرده و نباید با هم اشتباه گرفته شوند. 

تفاوت‌های لیسه گیری و پولیش اتومبیل

  • لیسه گیری برای آسیب به لایه دوم و سوم است. در حالی که پولیش تنها آسیب‌های لایه اول را بر طرف می‌کند. 
  • بعد از لیسه گیری برای بهبود کار می‌توانید از پولیش استفاده کنید. اما قبل از پولیش نیاز به لیسه نیست. 
  • تجهیزاتی که برای پولیش و لیسه گیری اتومبیل مورد استفاده قرار می‌گیرند به صورت کامل با هم فرق دارند. 

آیا لیسه گیری با قلم گیری متفاوت است؟

در قلم گیری تمامی مراحل مانند لیسه گیری انجام می‌شود. با این تفاوت که در قلم گیری بتونه وجود ندارد و با قلم گیر قسمت خراشیده را پر می‌کنند. اما در نهایت تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. 

تفاوت قلک گیری با لیسه گیری 

  • جای قلم گیری در ظاهر کار قابل تشخیص است. اما در لیسه گیری چیزی دیده نمی شود.
  • در لیسه گیری رنگ به طور کامل خشک و فیکس می‌شود و در اثر باران و شستشو پاک نمی شود. اما قلم گیری به مرور پاک می‌شود. 
  • قلک گیری ارزان تر از لیسه گیری است.

نکته : لیسه گیری اتومبیل از قلم گیری بهتر است. 

مزیت‌های لیسه گیری اتومبیل چیست؟

برطرف کردن خط و خش و آسیب به رنگ بدنه خودرو با روش لیسه گیری مزایای زیادی دارد که برخی از آنها را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم. 

مانع از زنگ زدگی بدنه اتومبیل می‌شود

اگر آسیب به رنگ بسیار عمیق باشد به طوری که بدنه فلزی اتومبیل نمایان شود لیسه کاری می‌تواند کمک کننده باشد. در این شرایط لیسه گیری سَدی در برابر رطوبت و بدنه اصلی ماشین ایجاد کرده و بدنه را در برابر زنگ زدگی مقاوم می‌کند. 

مانع از ریختن رنگ بدنه اتومبیل خواهد شد

در صورتی که خط و خش‌های عمیق را روی بدنه نادیده بگیرید با گذشت زمان رنگ اطراف آن شروع به ریختن می‌کند. این عامل از زیبایی ظاهری آن کم کرده و باعث کاهش قیمت اتومبیل می‌شود. لیسه گیری اتومبیل جلوی هزینه کردن زیاد در آینده برای رنگ‌کاری مجدد را می‌گیرد. 

مانع از کاهش قیمت اتومبیل می‌شود

اگر رنگ اتومبیل دچار خراشیدگی عمیق شده باشد و آن را به حال خود رها کنید باعث افت قیمت ماشین می‌شود. بهتر است آن را با روش لیسه گیری برطرف کنید. در هر حال لیسه کاری نیز منجر به افت قیمت اتومبیل می‌شود اما نه به اندازه وجود خراش‌های عمیق در بدنه اتومبیل که رها شده و زنگ زده اند. 

معایب لیسه گیری اتومبیل چیست؟

  • لیسه گیری معمولا زمانی انجام می‌شود که اتومبیل در اثر تصادف خراش‌های عمیقی در لایه دوم و سوم پیدا کرده است. این کار هیچ عیبی برای خودرو نخواهد داشت. فقط باید دقت کنید که لیسه کاری توسط فردی ماهر انجام شود در غیر این صورت ماشین دو رنگ در می‌آید که ظاهر زیبایی نخواهد داشت. 
  • گاهی لیسه گیری باعث نازک شدن بدنه اتومبیل می‌شود. اگر در آینده ضربه ای به بدنه وارد شود احتمالا مقاومت کمتری از خود نشان خواهد داد. 

اگر ماشین لیسه گیری شود رنگ دار به حساب می‌آید؟

در صورتی که خراشیدگی به قدری عمیق باشد که به بتونه کاری نیاز داشته باشد این کار جزء رنگ محسوب می‌شود. اما اگر خراش را بتوانید با رنگ خشک ترمیم کنید جزء رنگ محسوب نمی شود. به همین ترتیب لیسه گیری با بتونه می‌تواند منجر به کاهش قیمت اتومبیل شود. اما با رنگ خشک تاثیر چندانی ندارد. 

جمع بندی 

در این مقاله با لیسه گیری اتومبیل و مزایای آن آشنا شدیم. برای آنکه بهترین نتیجه را بدست بیاورید حتما به سراغ صافکاری‌های معتبر و با تجربه بروید. تنها چیزی که در لیسه کاری اهمیت دارد مهارت صافکار در اجراست. اگر این کار به درستی انجام شود باعث افت قیمت ماشین نخواهد شد. 

سوالات متداول

چقدر طول می‌کشد تا بتونه ماشین خشک شود؟

15 دقیقه در دمای 25 درجه سانتیگراد زمان لازم است تا خشک شود. در آب و هوای سردتر، خشک شدن بتونه ممکن است 20 تا 30 دقیقه طول بکشد.

آیا بتونه استفاده شده در لیسه گیری ماشین، ضد آب است؟

بله بتونه‌ها از جنس‌های رزین و فایبرگلاس بوده و ضد آب هستند. جمع نمی شوند و ثابت می‌مانند. با تمام رنگ‌ها سازگار هستند و چسبندگی قوی و ماندگاری ایجاد می‌کنند.

پولیش در چه مواقعی استفاده می‌شود؟

پولیش به پوشاندن عیوب روی سطح کمک می‌کند تا خراش‌ها و فرورفتگی‌های کوچک کمتر دیده شوند. 

اگر ماشین در اثر آفتاب یا باد و باران دچار تغییر رنگ شده باشد پولیش می‌تواند جلا و زیبایی را دوباره به آن برگرداند.

آیا پولیش خودرو می‌تواند خط و خش را از بین ببرد؟

اکثر خراش‌های خفیف را می‌توان با صیقل دادن پوشش شفاف خودرو یا همان پولیش زدن از بین برد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید