تخفیف ویژه برای صافکاری بیش از یه قسمت خودرو تا 2 میلیون تومان برای جزئیات بیشتر تماس بگیرید یا درخواست اعزام کارشناس
منتشر شده در: صداگیری خودرو
Rate this post

سپر در جلویی ترین قسمت خودرو قرار دارد. اصلی ترین کاربرد سپر برای جذب نیرو‌های وارد شده در اثر حوادث به ماشین است. به همین دلیل اولین قسمتی که در تصادفات آسیب می‌بیند سپر ماشین است. به همین دلیل در اثر آسیب باید آن را ترمیم و یا تعویض نمایید. تعویض سپر هزینه زیادی دارد. ما در این مقاله قصد داریم تا اطلاعات بیشتری درباره ترمیم سپر ماشین به شما آموزش دهیم.

نقش سپر در ماشین

سپر‌ها به دلیل آنکه اولین قسمت ماشین در برخورد با اجسام هستند نقش ضربه گیر را برای جذب نیرو‌های خارجی بر عهده دارند. به همین دلیل باید قوی و محکم باشند تا در برابر ضربات مقاومت کنند. از طرفی شکل و نوع طراحی آن می‌تواند بر روی وضعیت ماشین تاثیر زیادی بگذارد. سپر بر روی خوش دستی، کیفیت سواری و همچنین وضعیت آیرودینامیکی ماشین نقش زیادی دارد. به همین دلیل باید در ترمیم خودرو به این مسائل دقت داشته باشید تا کنترل ماشین از دست شما بیرون نیاید.

در ترمیم سپر به چه مواردی باید توجه کرد؟

به دلیل آنکه سپر مهمترین قسمت در تصادفات است باید در ترمیم آن به استحکام و قدرت آن دقت نمایید. حتما توسط صافکار ماهر باید این کار انجام شود. تمامی قر شدگی‌ها، خراش‌ها و شکستگی‌ها باید ترمیم و تعمیر شده تا استحکام سپر به آن باز گردد. سپر‌های پلاستیکی معمولا قابل ترمیم هستند و استحکام خود را مجدد بدست می‌آورند.

چند نوع سپر ماشین وجود دارد؟

سپر‌ها از دو متریال فلز و پلیمر (پلاستیک) ساخته می‌شوند. با توجه به کاربردی که هر وسیله نقلیه دارد یکی از این دو جنس در ساخت سپر آنها به کار می‌رود.

معمولا در ماشین‌های سواری یا سدان سپر پلاستیکی به کار می‌رود. این سپر‌ها سبک بوده و برای سفر‌های درون شهری ایده آل هستند. سپر پلاستیکی از مواد پلیمری و چند لایه فایبرگلاس ساخته می‌شود تا مقاومت آن بالا برود. به همین دلیل دارای انعطاف خوبی بوده و می‌توانید آن را با ترمیم به حالت اولیه خود باز گردانید.

سپر‌های فلزی بیشتر برای ماشین‌هایی که در بیرون شهر تردد دارند به کار می‌روند. این سپر‌ها سنگین بوده و قیمت بالایی نسبت به سپر‌های پلاستیکی دارند. کارخانجات ساخت خودرو تمایل زیادی به استفاده از این سپر‌ها در ساخت خودرو‌های سواری ندارند.

از سوی دیگر تعمیر سپر‌های فلزی دشوارتر از سپر‌های پلاستیکی است. سپر‌های جدید دارای خاصیت آیرودینامیکی بالایی هستند که فرمان پذیری ماشین را بهتر می‌کنند. در ترمیم سپر باید دقت کنید زیرا سپر بخشی از جلوبندی ماشین است و باید در برابر ضربه مقاومت بالایی داشته باشد.

مراحل ترمیم شکستگی سپر ماشین

·        صافکار ماهر در ابتدا باید میزان آسیب وارد شده را مورد بررسی قرار دهد. برخی از سپر‌ها در اثر ضربه‌های شدید قابلیت ترمیم را ندارند و باید تعویض شوند.

·        اگر قابلیت ترمیم داشت آن را از بدنه ماشین جدا می‌کنند و پس از بررسی قسمت داخلی آن، دو قسمت جدا شده یا ترک خورده را به هم رسانده و محکم می‌بندند. ابتدا سپر را سمباده زده تا تمام ناصافی‌ها و رنگ‌های آن برداشته شوند. سپس با انتخاب یکی از دو روش جوش سنتی و جوش الکترود اقدام به چسباندن دو قطعه پاره شده یا ترک دار می‌کنند. در این دو روش دستگاه جوش گرمای بسیار زیادی تولید کرده و باعث ذوب شدن و چسبیدن دو قطعه می‌شود.

·        پس از داغ کردن و چسباندن سپر، آن را به سرعت سرد کرده تا انقباض شکل بگیرد و سپر محکم شود. در این مرحله از بتونه یا چسب برای صاف کردن قسمت جوش خورده کمک می‌گیرند. این کار به استحکام جوش کمک زیادی می‌کند.

·        پس از خشک شدن بتونه یا چسب، زمان آن رسیده که با سمباده ناهمواری‌های روی سپر را کاملا تمیز کنید. دقت نمایید که هر دو طرف سپر را سمباده بکشید تا تمام سپر یکدست و مقاوم شود.

·        در مرحله آخر باید سپر مطابق با رنگ بدنه ماشین نقاشی شود. پس از خشک شدن رنگ برای یکدست شدن و جلای بیشتر آن را پولیش و واکس می‌زنند.

نکته: ترمیم سپر‌های فایبرگلاس کمی محدود و سخت است اما سپر‌های پلاستیکی به آسانی قابل ترمیم هستند.

چه عواملی بر نوع ترمیم سپر ماشین تاثیر می‌گذارد؟

آسیب‌های وارد شده به سپر متفاوت است و هر آسیبی راه‌های ترمیم متفاوتی دارد.

شدت آسیب دیدگی

گاهی ضربه وارد شده به سپر جزئی بوده و با ترمیم سپر مشکل قابل حل است. اما در برخی موارد ضربه شدید بوده و علاوه بر سپر به بدنه نیز آسیب وارد شده است. در این شرایط سپر بهتر است تعویض شود.

جنس به کار رفته در سپر

سپر‌ها از جنس‌های مختلفی مانند فلز، فایبرگلاس و پلاستیک ساخته می‌شوند. سپر‌های فلزی معمولا برای ماشین‌های مخصوص بیرون شهری و وانت‌ها به کار می‌روند. سپر‌ها در ماشین‌های خارجی از جنس فایبرگلاس و در سایر خودرو از جنس پلاستیک هستند. ترمیم سپر‌های فلزی و پلاستیکی آسان است اما سپر‌های فایبرگلاس تجهیزات خاص و گران قیمتی نیاز دارند.

نوع آسیب دیدگی

سوراخ، ترک، پارگی، قر شدگی یا بیرون آمدگی می‌تواند ترمیم‌های متفاوتی را شامل شود.

راه‌های ترمیم سپر ماشین در منزل

در صورتی که سپر ماشین پلاستیکی بوده و در اثر ضربه صدمه زیادی ندیده و کمی قر شدگی در ایجاد شده باشد می‌توانید با روشی ساده در منزل آن را به حالت اولیه خود باز گردانید. کافی است کمی آب و نمک را بجوشانید. نمک باعث می‌شود تا دمای آب جوش از 100 درجه بیشتر شود. با کمک کتری آب را روی سپر بریزید. در این مرحله سعی کنید از داخل سپر را به بیرون فشار دهید. با این روش سپر به حالت اولیه خود بر می‌گردد.

جمع بندی

ترمیم سپر ماشین با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. بهترین روش جوش سپر با الکترود پلاستیکی است. با ترمیم سپر ظاهر زیبای ماشین و استحکام سپر به آن بر می‌گردد. کافی است صافکار با تجربه و کاربلد را انتخاب کنید تا بیشتر به سپر ماشین آسیب وارد نشود.

سوالات متداول

تعمیر سپر چقدر طول می‌کشد؟

تعمیر سپر معمولاً بین 1 تا 3 روز طول می‌کشد.

فرآیند ساخت سپر خودرو چگونه است؟

سپر خودرو با فرآیندی به نام قالب‌گیری تزریق واکنشی (RIM) ساخته می‌شود که اساساً شامل ساخت یک ترکیب پلی‌اورتان خاص و وارد کردن آن به قالب‌ سپر است. RIM فرآیندی است که باعث صرفه جویی در مواد خام و کاهش هزینه‌ها می‌شود.

آیا تعمیر سپر ماشین آسان است؟

خوشبختانه برای سپر آسیب دیده پلاستیکی تعمیر و ترمیم مجدد قابل انجام است. تعمیر سپر آسیب دیده شامل جوش پلاستیک، سنباده زنی و رنگ‌کاری است.

آیا می‌توانید سپر پلاستیکی را بدون تعویض، ترمیم کنید؟

تقریبا تمام سپر‌ها قابل تعمیر هستند. با این حال، گاهی اوقات هزینه تعمیر ترک‌ها بیشتر از تعویض می‌شود. بهترین راه حل برای هر مشتری بسته به نوع سپر خاص و وضعیت آسیب متفاوت خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس بگیرید